Kettlebell Team Jaap's Gym


Internationaal succes

Passie voor de sport


Community gevoel

10 jaar internationaal Kettlebellsport in Oldenzaal

“Karlien Huiskes is WERELDKAMPIOEN bij de Elite Dames!”
“Karlien Huiskes, sportvrouw van Oldenzaal 2022!”

Terug naar 2012. Terug naar het prille begin van Kettlebellsport in Nederland. Of beter gezegd, in Oldenzaal. Daar is namelijk de afgelopen 10 jaar een mooi Twents sprookje ontstaan, handgeschreven door Naomi Kooiker en Jaap van der Zand van Jaap’s Gym.

Jaap is meer dan de naamgever, Naomi is meer dan de succescoach. In de beginjaren, nog voor 2012, kwam Naomi de Kettlebellsport op het spoor. De krachtmeting, de bewegingen en de discipline spraken haar aan. Dus ging ze onderzoeken.

Ze ging trainen. En ze nam samen met vrienden deel aan de eerste NK’s. Met heel veel goud weer terug naar huis. Toen al. De eerste workshops werden gegeven op de gym. Opleidingen werden gevolgd bij wijlen Richard de Jonge, hun steun en toeverlaat. Naomi gaat naar Slovenië voor verdieping. er volgen WK’s, EK’s en op de NK’s wordt gedomineerd.

De banden met Richard worden verder aangehaald en na zijn spijtige overlijden volgt Naomi hem op in het bestuur bij de Kettlebellsport Bond Nederland.

Let wel, een teamprestatie van formaat. Kettlebellsport heeft een grote mentale factor. 10 minuten op dezelfde plek zoveel mogelijk goed uitgevoerde herhalingen met 1 of 2 kettlebells van 20 kilogram is fysiek zwaar en mentaal moordend. De klok tikt, de herhalingen tikken mee, naast je staat je tegenstander, voor je zit een jurylid. 10 minuten.

Dan heb je een team nodig met mede deelnemers die elkaar steunen, waarmee je traint, waarmee je lief en leed deelt op een toernooi en op de gym.

Sjanett, Wendy, Ruud, Nico, Annemiek, Rita, Rudy, Judith, Janneke, Niek, Karlien, Mirjam, Renate, Laurien, Job, Jantine, So-Hee. Allemaal mee, allemaal medailles.

2021 en 2022 markeren de definitieve internationale doorbraak van Jaap’s Gym als opleider, Naomi als coach en Karlien als atlete in de absolute top: 3 keer goud op het NK 2021, goud bij de elite op het EK 2021 in Zweden, 3 keer goud op het NK 2022 en voor het eerst WERELDKAMPIOEN bij de Elite op het WK 2022 in Portugal. Karlien is dan al benoemd als Master of Sport en sportvrouw 2022 van Oldenzaal.

Sponsors gezocht voor wereldkampioenen!

Vorig jaar is Karlien Huiskes van Team Jaap's Gym Oldenzaal wereldkampioen Kettlebellsport geworden bij de Elite Dames (profs). Hierdoor is ze onlangs uiteraard ook verkozen tot Sportvrouw van Oldenzaal. Regionale media hebben hierover uitgebreid bericht.

Jaap's Gym vaardigt al 10 jaar een team af naar NK's, EK's en WK's en standaard komen ze terug met medailles, tegenwoordig dus ook de belangrijkste medailles van het toernooi. Maar buitenlandse toernooien brengen kosten met zich mee en die worden volledig gedragen door de atleten. We zoeken sponsoren die graag een bijdrage willen leveren aan de continuïteit van topsport in Oldenzaal en verdere groei van Kettlebellsport.

Wereldkampioenen moeten hun titel kunnen verdedigen en jong talent heeft begeleiding nodig en moet ervaring opdoen op toernooien.

Jaap's Gym is zeer ambitieus en doelgericht maar tegelijkertijd nuchter en bescheiden. Wij zoeken sponsoren die zich hierin herkennen en deze kleine maar zeer professionele community willen ondersteunen. Jaap en Naomi, eigenaren/trainers/bondscoach en tevens gediplomeerde coaches diëtiek en vitaliteit, hebben veel te bieden en helpen bedrijven graag met vitaliteit van medewerkers.

Ze willen bedrijven graag de mogelijkheid bieden om aan te sluiten als sponsor en de koppeling te maken met duurzame inzetbaarheid van uw personeel.

Interesse? Kop koffie? Neem contact op!

.

Jaaps_Gym_010
Kettlebell sport Longcycle jaaps gym
Magnesium Kettlebell Jaaps Gym

Het Kettlebell Team Jaap's Gym

Jaaps_Gym_011

Coach: Naomi Kooijker

Jaaps_Gym_011

Wendy

Jaaps_Gym_011

Nico

Jaaps_Gym_011

Karlien

Jaaps_Gym_011

Renate

Jaaps_Gym_011

Laurien

Jaaps_Gym_011

Jantine

Jaaps_Gym_011

Mirjam

Ook sponsor worden van het Kettlebel team?!

Jouw logo kan hier komen! Neem contact met ons op wat de mogelijkheden zijn om het team te supporten!

Wil je ons team komen versterken? Neem contact op!

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.